Vertrouwenspersoon

Stel je voor…
Een medewerker neemt enkele kantoorspullen van het MGH mee naar huis. Papier, plakband, kleine dingen. Onschuldig toch? Maar sommigen vinden dat niet kunnen. Overdreven?

Een bestuurslid gebruikt een ruimte binnen het MGH voor een privé-verjaardagsfeest. De ruimte wordt niet gebruikt die avond, hij heeft de sleutel en is verder niemand tot last. En zeg nou zelf hij doet veel voor het MGH en allemaal voor niets. Dus daar mag best eens iets tegenover staan. Moet kunnen?

Een medewerker legt zijn arm om de schouders van een vrouwelijke vrijwilliger. Hij troost haar alleen maar, want ze is verdrietig. Zijn hand raakt daarbij per ongeluk haar borst aan. Dat is niet de bedoeling, maar zij baalt ervan. Aanstellerij?

Dit zijn natuurlijk voorbeelden, maar zelf kun je misschien wel meer van dit soort situaties bedenken. De grens tussen wat kan en wat (net) niet kan is vaak behoorlijk vaag.
Als je twijfelt over een voorval, bespreek het dan altijd eerst met de direct betrokkenen of de leidinggevende. Mocht je dat niet durven, of kan het niet omdat het over dingen gaat die echt privé zijn of die juist over een leidinggevende gaan, dan kun je je wenden tot onze vertrouwenspersoon. Je kunt je verhaal bij haar kwijt en zij bespreekt met jou wat de mogelijke vervolgstappen zijn naar aanleiding van de situatie.

De gegevens van onze vertrouwenspersoon:
Beatrix Steenbruggen
beatrix.steenbruggen@gmail.com