Vertrouwenspersoon

Stel je voor…
Een medewerker neemt enkele kantoorspullen van het MGH mee naar huis. Onschuldig toch? Papier, plakband, kleine dingen. Maar sommigen vinden dat niet kunnen. Overdreven?
Een medewerker legde zijn arm om de schouders van een vrouwelijke vrijwilliger heen. Hij troostte haar alleen maar, want ze was verdrietig. Ja, dat zijn hand haar borst aanraakte, dat was gewoon niet de bedoeling geweest. Maar zij baalt ervan. Aanstellerij?
Een bestuurslid gebruikt een ruimte binnen het MGH voor een privé-verjaardagsfeest. De zaal is toch leeg die avond, hij heeft de sleutel, is verder niemand tot last en nou ja – hij doet genoeg voor het MGH, en allemaal voor niets, dus daar mag best eens iets tegenover staan. Moet kunnen?

Dit zijn natuurlijk voorbeelden, maar zelf kun je misschien wel meer van dit soort situaties bedenken. De grens tussen wat kan en wat (net) niet kan is vaak behoorlijk vaag.
Als je twijfelt over een voorval, bespreek het dan altijd eerst met de direct betrokkenen of de leidinggevende. Mocht je dat niet durven, of kan het niet omdat het over dingen gaat die echt privé zijn of die juist over een leidinggevende gaan, dan kun je je wenden tot onze vertrouwenspersoon. Je kunt je verhaal bij haar kwijt en zij bespreekt met jou wat de mogelijke vervolgstappen zijn naar aanleiding van de situatie.

De gegevens van onze vertrouwenspersoon:
Maria van Mierlo
VP Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit
06-22126638.