Pot van Geert

Pot van Geert

Op dinsdagavond is er gelegenheid samen te koken en gezellig te eten.

Wanneer: Dinsdagavond
Aanvang koken: 16:30 uur
Ontvangst eters: 17:30 – 18:00 uur
Aanvang maaltijd: 18:00 uur
Sluiting: 19:30 uur

Opgave: Per keer, uiterlijk maandag via het opgavebord in de gang van het Meester Geertshuis of per e-mail: administratie@meestergeertshuis.nl

Kosten: €2,50 – te betalen voorafgaande aan de maaltijd

De maaltijd is wisselend vegetarisch / met vlees
Informatie: Hannie Wisselink.

Het verhaal van Erwin Woerdman

Voordat ik over de Pot van Geert ga vertellen wil ik jullie eerst vertellen dat ik een rolstoel gebruiker ben in het bezit van een N.A.H.: Niet Aangeboren Hersenletsel, de oorzaak van dit letsel is gelegen in het door mij geleden motorongeluk in het jaar 2000. Ik ga jullie nu iets vertellen over de Pot van Geert, van dit sociale evenement maak ik iedere week gebruik. Dit is het wekelijks retournerend eetcafé in het Meester Geertshuis.

Er wordt dan een normale maaltijd bereid door de aanwezige kandidaten en de aanwezige vrijwilliger(s), de bijdrage voor de maaltijd bedraagt € 2,50 (dit is inclusief toetje). Vanaf 16.30 worden de boodschappen gedaan, daarna bereiden de aanwezige vrijwilliger(s) en de gelukkige aangewezen bezoekers de volledige maaltijd om vervolgens om +/- 18.00 uur de eetruimte te betreden voor de nuttiging van de maaltijd, na het nuttigen van de maaltijd wordt dan gezamenlijk het toetje genuttigd waarna er moet worden afgewassen. Als je hebt meegeholpen met het bereiden van de maaltijd ben je gevrijwaard voor het meehelpen met de afwas.

Tijdens de afwas wordt er een kan koffie gezet, na de afwas drinken we dan gezamenlijk koffie. Tegen 19.45 drukt meestal Freek me naar het station, om de stadsbus naar mijn woning retour, de stadsbus richting de 5-hoek (waar ik woonachtig ben) vertrekt 7 over heel of 7 over het halve uur, het lopen naar het station neemt +/- 15 minuten in beslag, eenmaal aangekomen bij de bushalte waar ik uit moet stappen op de A. Diepenbrocklaan in de 5-hoek moet ik nog +/- 15 minuten trippelen met mijn rolstoel naar mijn woning.

De Pot van Geert bezoek ik na een dag binnen de Tamarinde (Activiteiten Centrum van Deventer van de stichting: Interact Contour). Als iemand aanwezig is binnen het Mr. Geertshuis ga ik na aankomst binnen wachten in een gemeenschappelijke ruimte op de toekomstige bezoekers en de vrijwilliger(s)! Totdat we gaan eten!

Groet van Erwin Woerdman